Ev satın alırken nelere dikkat edilmelidir sorusu ev almak isteyen her bireyin aklına gelen ilk sorulardan birisidir. Bu sorunuzun cevabını sizler ile paylaşmaktan mutluluk duyarım.

Ev Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? | Sema ARDIÇ Gayrimenkul

Ev Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? | Sema ARDIÇ Gayrimenkul

Ev satın alırken nelere dikkat edilmelidir?

Satın Alınacak Evin Lokasyonu | Ev Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İlk öncelik olarak Lokasyon konusunda doğru karar vermelisiniz. Satın alınacak olan evin lokasyonu kendiniz yaşamayı planlıyorsanız iş yerinize, okulunuza, hastane, çarşı ve toplu taşımaya yakınlık gibi seçenekler önem arz etmektedir.

Yatırımsal olarak düşünüyorsanız daha önce belirttiğim gibi merkezi konum olması ya da iş yerlerine, okullara, hastanelere, çarşıya ve ulaşım kolaylığı konusunda seçenekler önemlidir.

Doğru lokasyonda bulunan evler hem yaşamınız için hemde kiralamanız için büyük avantaj sağlamaktadır.

Güvenlik

Semtin, Mahallenin, Sokağın, Sitenin güvenlik durumu hakkında araştırma yapın. Gerekirse esnaf ya da komşularınız ile sohbet edin. Gürültü, Güvenlik, Avantajlar ve Dezavantajlar hakkında bilgi edinin.

Çevre

Konutun alınacağı yerdeki park, avm, restoran, kafe, market gibi sosyal olanakları kontrol edin. Hem sizin hemde kiracılarınız için ev seçimi konusunda önem arz etmektedir.

Gayrimenkul Durumu | Ev Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Alınacak Evin Fiziksel Durumu

Bina yaşı, ısı yalıtımı, ses yalıtımı, cephesi gibi özellikleri araştırın. Gerekirse benimle iletişime geçerek ya da uzman bir gayrimenkul değerleme profesyonelinden destek alın.

Deprem Dayanaklılığı

Ülkemiz deprem bölgesi olduğu için özellikle deprem dayanaklılığı önem arz etmektedir. Yapının deprem yönetmeliğine uygun oluğ olmadığını kontrol edin. Gerekirse satan ev sahibinden test yapılmasını talep edin.

Tadilat

Evin içinde ve dışında tadilat ihtiyacı varmı kontrol edin. Tadilat ihtiyacı olduğunu düşünürsek ne kadar mal olacak ve ne kadar sürede tamamlanacak sorularını sorun.

Gözlem

Farklı vakitlerde ve günlerde gözlemleyiniz. Sabah, öğlen ve akşam vakitlerinde evin durumu yaşamınız için önemlidir.

Yasal Durumu

Tapu

Tapu kaydını özellikle kontrol edin. Evin üzerindeki ipotek, haciz, vergi borcu gibi yasal engellerin olup olmadığını tespit edin.

İskan Belgesi

Binanın iskan izni olup olmadığını öğrenin. İskan belgesi, binanın tüm yasal gereklilikleri karşıladığını gösterir.

Mülkiyet Satıcısı

Evin gerçek sahibiyle veya yetkili gayrimenkul uzmanı ile işlem yaptığınızdan emin olun. Ne yazıkki Türkiye’de kapora gibi bazı konularda dolandırıcılar çoğalmıştır. Mağdur olmamanız önemlidir. Bu konuda Gayrimenkul uzmanı ben olsam bile gerekli belgeleri sorgulayın.

Gayrimenkul Değerleme | Ev Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bölge Araştırması

Bölgedeki ortalama ev fiyatlarını karşılaştırın. Doğru kıyaslama için aynı özelliklerdeki evleri kontrol edin. Aynı özelliklerden kasıt boyut, cephe, yalıtım, bina yaşı gibi etmenlerdir. Vaktiniz ve bilginiz yeteri kadar yok ise ilanlarımdaki satılık evler ile alakalı benimle iletişime geçebilirsiniz.

Profesyonel Değerleme

Bölge ya da konum hakkında bilgi sahibi değilseniz ve her ihtimale karşı Sema ARDIÇ Gayrimenkul ile iletişime geçin.

Evin Geleceği

Bölge Gelişimi

Bölgenin ileriye dönüj gelişim projelerini ve imar planlarını araştırın. Yeni altyapı projeleri, toplu taşıma ve diğer yeni özellikler evin değerini ve kullanım avantajlarını etkileyecektir.

Kira Getirisi

Yatırımsal olarak düşünüyorsanız bölge gelişiminin yanı sıra ortalama kira fiyatları yatırımınızı etkileyecektir.

Komşular ve Sosyal Çevre

Komşular

Komşu ilişkileri hakkında bilgi alın ya da araştırın. Komşuların profili ve genel yaşam tarzı sizin için önemlidir. Geçmişten günümüze kadar önem arz etmektedir. Atalarımız “Ev alma, komşu al” sözünü komşuluğun önemini belirtmek için söylemişlerdir.

Mahalle ve Semt Yapısı

Bölgedeki sosyal yapı, demografi ve genel yaşam standartları hakkında bilgi sahibi olun. Size uymayan bir ortam psikolojik olarak sizleri yıpratacaktır.

Ev satın alırken nelere dikkat edilmelidir konusunda önemli konuları sizler ile paylaşmaktan mutluluk duyarım. Bu sayede ihtiyacınıza göre mutlu olacağınız evinize sahip olacaksınız.

Kiralık ve Satılık Ev, İş Yeri ve Arsalar için ilanlarımı inceleyebilirsiniz. İlanlarımı incelemek için lütfen tıklayınız.